Online rondleiding door Bob Ross in Museum MORE

De ronde bos haar, het rommelige half grijze baardje, de warme glimlach met die kenmerkende zachte blik en die legendarische woorden: ‘We don’t make mistakes, we just have happy accidents’. Bob Ross is sinds zijn tv-serie The Joy Of Painting in 1983, waarin hij zijn kijkers landschappen leerde schilderen, een waar fenomeen geworden. En terecht!

Ook Jelle heeft menig avond met de cultheld doorgebracht. Biertje pakken, onderuitzakken en genieten van de rustgevende stem van Ross. Jelle is dan ook helemaal in zijn element in Museum MORE te Gorssel, waar hij een trip down Bob Ross-lane maakt.

Wil jij ook een nostalgische duik nemen in de dromerige landschappen van Bob Ross? Museum MORE gaat weer open voor bezoekers. Check de website om je kaarten te reserven.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken Museum MORE gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART.

Highlights uit de rondleiding:
Bob Ross schilderde zijn werken drie keer

Museum MORE

De echte Bob Ross-fans onder ons herkennen dit werk. Hij schilderde dit pareltje toen hij de bekende woorden: ’We don’t make mistakes, we have happy accidents’ uitsprak. Maar waarom zien we dit werk drie keer? Bob Ross schilderde voor zijn programma The Joy Of Painting elk werk namelijk drie keer. Het eerste werk schilderde hij voorafgaand aan de opnames, het tweede werk schilderde hij tijdens de opnames (terwijl hij stiekem keek naar het eerste werk) en het derde werk maakte hij zodat hij een boek met alle werken kon samenstellen. Handig!

Kleur of geen kleur, iedereen kan schilderen

Museum MORE

Dit schilderij is íets anders dan de kleurrijke werken die we van Bob Ross gewend zijn. Hij maakte dit werk voor een kleurenblinde vriend. Die vriend dacht namelijk dat hij door zijn kleurenblindheid niet kon schilderen. Onzin, zei Bob. Iedereen kan schilderen! Kleur of geen kleur, dit winterlandschap laat zien dat je ook zonder Prussian Blue, Sap Green en Indian Yellow prachtige schilderijen kan maken.

Een verstopte eekhoorn in het landschap

Museum MORE

Bob Ross was niet alleen een schildervriend, ook een dierenvriend. In meerdere afleveringen had hij verweesde dieren bij zich, die hij verzorgde totdat ze weer sterk genoeg waren om terug de natuur in te gaan. In zijn werken zie je de dieren niet vaak terug, maar af en toe verstopte hij stiekem een klein diertje in het landschap, zoals deze schattige eekhoorn. Wat lief!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door