fbpx
Online rondleiding door CODA Apeldoorn

 

Lieke neemt je mee langs de parels van CODA Apeldoorn. Met de Veluwe om de hoek zie je dat veel kunstenaars zich laten inspireren door de natuur. Vogels hebben hun prachtige veren, maar wij versieren onszelf met prachtige sierraden. Zo mag Lieke zelfs een ring van Onno Boekhoudt aanpassen..

Maar dat is natuurlijk niet alles, zo is er ook een toffe tentoonstelling genaamd ‘The Future is Female – Love Letters’ met 41 vrouwelijke kunstenaars die allemaal op hun unieke, eigenzinnige, krachtige of liefdevolle manier een verhaal vertellen!

Gelukkig, CODA heeft de deuren weer geopend voor publiek! Ga het zelf bekijken, kijk wel eerst even op de website voor actuele openingstijden. 

Highlights uit de rondleiding:
Flora & fauna als inspratiebron

Flora & fauna als inspratiebron

CODA Apeldoorn

Dit vindt gewoon iedereen mooi, toch? Als we Lieke mogen geloven wel! Flora & fauna is dan ook al eeuwenlang een hele belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Ja dat snappen we wel! Met ontzettend veel penseelstreken is dit werk gemaakt om de veren na te bootsen.. al heeft het ook wel wat weg van een kwal..

It's so fluffy!!

It's so fluffy!!

CODA Apeldoorn

Dit is een werk van het Kunstenaarsduo Idiots, oftewel Afke Golsteijn en Floris Bakker. De pracht zit verstopt in de oren van het diertje. Super aaibaar natuurlijk, maar Lieke weet zich in te houden. 😉 Deze fabelachtige dieren houden je een spiegel voor om eens goed na te denken over schoonheid!

The future is female

The future is female

CODA Apeldoorn

De werken van Hannah Wool hebben een vervreemdend effect. Ze neemt plaatjes uit magazines of advertenties als basis en tekent en verft hier overheen. De vrouwen hebben veelal een passieve en afwachtende houding.. en dat is precies wat ze wilt aankaarten!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door