fbpx
Suikerbrood & skûtsjesilen, dat kennen we nu wel! Jip reist af naar Friesland om daar eens flink cultuur te snuiven! Want dat kan je daar als geen ander. 

Museumdeur, open u 🖖

Keramiekmuseum Princessehof escher friesland museum
Keramiekmuseum Princessehof: Jip duikt de magische wereld van keramiek in

Jip ontdekt het meest noordelijk gelegen rijksmuseum: het Keramiekmuseum Princessehof. In dit prachtige gebouw middenin Leeuwarden waan je je in de hemel der keramiek en ontdek je de levens van Marie Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau en graficus Escher – die allebei in het stadspaleis gewoond hebben..

Fries museum Alma thuismuseum visit friesland mata hari
Fries Museum: Jip ontdekt Mata Hari, Alma Tadema en de wondere onderwaterwereld

Het prachtige Fries Museum werd in 2013 gerealiseerd dankzij Abe Bonnema. De architect liet 18 miljoen euro na, waardoor dit pareltje gebouwd kon worden. Maar niet alleen de buitenkant is mooi, ook aan de binnenkant van het museum valt veel te bewonderen…

11 fountains visit friesland leeuwarden
11Fountains: Jip ‘schaatst’ de culturele Elfstedentocht langs de mooiste fonteinen

De traditionele Elfstedentocht wordt voorlopig niet geschaatst. Maar niet getreurd, deze moderne Elfstedentocht kan je altijd doen! Ja zeker, het ambitieuze kunstproject 11Fountains is de cultuurtocht die je nodig hebt. 11 fonteinen in de 11 historische, Friese steden..

hindeloopen visit friesland klederdracht
Hindeloopen: traditionele klederdracht, scheepvaart en een fleurige schilderstijl

In het noorden van Friesland ligt het plaatsje Hindeloopen, en daar is een heleboel te beleven, weet Jip! Van een kleurrijke schilderstijl tot traditionele klederdracht; Jip bezoekt Museum Hindeloopen en het atelier Roosje Hindeloopen en ontdekt wat Hindeloopen nou zo’n bijzonder plaatsje maakt…

Natuurmuseum fryslan potvis
Natuurmuseum Fryslân: giftige dieren!

Bij gif denken we al snel aan enge beesten. Smita & Jennifer ontdekken in Natuurmuseum Fryslân de wondere wereld van deze giftige dieren én planten. Vaak met prachtige kleuren en natuurlijk geavanceerde verdedigingsmechanismen..

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door