fbpx
Online rondleiding door het Depot

Wist je dat musea gemiddeld maar 6 tot 10 procent van hun collectie tentoonstellen? Daar maakt het Boijmans in Rotterdam als eerste museum ter wereld met het Depot een einde aan, de héle collectie open voor publiek! 151.000 (!) objecten kun je achter de schermen komen bekijken.

Eigenlijk is het gebouw al een kunstwerk op zichzelf… Een (letterlijk) schitterend hypermodern en transparant bouwwerk met een dakterras met panoramisch uitzicht waar je U tegen zegt. Jip mocht vlak voor de opening alvast een kijkje nemen en is een klein beetje verliefd geworden…

Wil je zelf een kijkje nemen in het Depot? Dat kan! Bekijk de website van het Depot om een ticket te boeken.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Zij steunen thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de VriendenLoterij bezoeken het Depot gratis met de VriendenLoterij VIP-KAART.  

Highlights uit de rondleiding:
Je spreekt met kreeft

Je spreekt met kreeft

Depot

De Britse verzamelaar Edward James had niet alleen een grote verzameling schilderijen en tekeningen van zijn kunstheld Salvador Dalí, hij liet hem ook objecten ontwerpen voor gebruik in huis. Zo ontstond onder andere deze beroemde telefoon met de kreefthoorn! Een werkend toestel met een gipsen kreeft erop.. Zou jij opnemen, of toch maar naar de voicemail laten gaan?

 

Iemand zijn kind vergeten?

Iemand zijn kind vergeten?

Depot

Dit hyperrealistische jongetje is een werk van Duane Hanson. Zijn sculpturen verbeelden anonieme burgers, vaak kwetsbare mensen. Ze zijn levensecht en gekleed in echte kleding. Leuk detail, medewerkers van het museum schijnen zich ‘s avonds nog wel eens rot geschrokken te zijn toen het jongetje geëxposeerd stond. Niet van echt te onderscheiden…

A pot with a view!

A pot with a view!

Depot

Mocht je na het zien van deze gigantische collectie even in de verte willen staren dan hoef je het pand niet te verlaten! Neem de lift naar de bovenste verdieping en geniet van het schitterende 360 graden uitzicht! En waar kijk je dan op uit? Precies! Het Museum Boijmans van Beuningen dat na de restauratie in 2028 weer opent. Maar tot die tijd, genoeg te zien in het Depot!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door