fbpx
Online rondleiding door Foam

Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur onder de invloed van de laatste technologie ontwikkelingen? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling ’On Earth’ in Foam Amsterdam. Want de manier waarop wij beelden consumeren, zoals fotografie, heeft ook veel invloed op de manier waarop we naar natuur kijken. In de tentoonstelling gaan 27 jonge kunstenaars aan de slag met deze vraag en Jip laat je de confronterende en kritische maar ook prachtige werken zien!

Foam is op dit moment gelukkig weer geopend! Je kan jouw ogen als bezoeker weer uitkijken!

Highlight uit de rondleiding:
On Earth

On Earth

Foam

De tentoonstelling ‘On Earth’ bevraagt wat landschapsfotografie vandaag de dag is. 27 jonge kunstenaars reflecteren op die vraag en onderzoeken hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Grappig genoeg komen daar een stuk minder foto’s van ‘de natuur’ bij kijken dan je denkt. Het laat dan ook veel verschillende manieren zien waarop je een landschap kan interpreteren.. veelal confronterend en kritisch. 

 

Ice cry baby

Ice cry baby

Foam

Je ziet het misschien niet goed, maar je kijkt naar een still van een instortende ijsberg. Kunstenaar Anouk Kruithof, heeft van dit fenomeen filmpjes verzameld op het internet. Deze video’s zijn op social media geplaatst om te shockeren, maar daarmee ook te animeren. Zij zegt: we zien zoveel beelden van de natuur, die eigenlijk vreselijk zijn, dat we eraan gewend raken en dat we niet meer doorhebben hoe vreselijk het is. En door alsmaar die beelden te herhalen verliest het zijn ware betekenis.

Chemisch proces

Chemisch proces

Foam

Matthew Brandt fotografeert de meren in Amerika die droog zijn komen te liggen of sterk vervuild zijn door chemisch afval. Wat zo tof is aan dit werk: hij maakt een foto van het meer en drukt die vervolgens analoog af. Echter daarbij gebruikt hij water uit het meer.. waardoor er een soort chemisch proces plaatsvindt en de foto helemaal veranderd (zoals je kunt zien). Hij gebruikt dus het object dat hij fotografeert fysiek in zijn werk. Als je goed kijkt zie je nog stukjes foto in het object, cool he? 

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door