fbpx
Online rondleiding door Hilton Art Lab

Ja zeker, ontmoet onze nieuwe vlogger Jermaine Berkhoudt. Voor zijn eerste rondleiding blijft hij lekker waar hij zich helemaal senang voelt: zijn thuishaven Rotterdam. Daar richt hij zijn camera op het Hilton Art Lab. Deze plek kan je nu – zelfs met de maatregelen – gewoon bezoeken. Het is namelijk een window gallery; je kan van buitenaf, door het raam, de kunst bewonderen. 

Elke drie weken krijgen verschillende kunstenaars en artiesten de kans in het Hilton Art Lab hun werk te exposeren. Deze keer zijn dat André Smits en Monika Dahlberg, twee indrukwekkende kunstenaars die het Hilton Art Lab omtoveren tot een plek waar je eeuwig naar binnen wil staren. 

Het Hilton Art Lab kan je bekijken wanneer je maar wil, maar het liefst natuurlijk in het daglicht. Zo zie je de spannende werken het beste en wie weet komen de makers zomaar even langs. 

Highlights uit de rondleiding:
Deze gigantische muurtekening is een terugblik op 5000 portretten

Deze gigantische muurtekening is een terugblik op 5000 portretten

Hilton Art Lab

Aanschouw hier een klein gedeelte van de gigantische muurtekening van André Smits. Al 13 jaar reist hij de hele wereld over om allerlei artiesten en kunstenaars tijdens hun werk te portretteren. Inmiddels telt het project genaamd Artist In The World ruim 5000 geportretteerden en dat aantal groeit en groeit maar door. Houdt het dan nooit op? Wij hopen in ieder geval van niet!

Van welk bekend figuur hebben deze beelden wat weg?

Van welk bekend figuur hebben deze beelden wat weg?

Hilton Art Lab

Wat gebeurt er als uitheems inheems wordt? Kunstenaar Monika Dahlberg vroeg mensen via sociale media haar Afrikaanse beelden toe te sturen. In grootschalige aantallen kwamen de beelden haar kant op en zij ging ermee aan de slag. Zoals je ziet symboliseren de beeldjes een bekend figuur: Mickey mouse. Hiermee refereert ze aan de Disneyficatie van de samenleving, ofwel: het fenomeen dat we in de wereld gewend zijn dingen mooier en groter te maken, terwijl dit misschien niet helemaal terecht is.

De kunst van vrijheid

De kunst van vrijheid

Hilton Art Lab

Dit werk noemt Jermaine graag ‘het circulaire beest’. Zoals je misschien wel ziet is het gemaakt van karton, materiaal waarvan we in de wereld een groot overschot hebben. Als kunstenaar is het soms moeilijk om aan materiaal te komen. Maar karton, dat vind je overal. Daarom maakte Monika Dahlberg dit kunstwerk, dat het circulaire leven symboliseert. Wat fijn is aan karton is dat het super werkbaar materiaal is. Je verplaatst het gemakkelijk naar een andere locatie. Voor dit eenmalige sculptuur is dat niet nodig. Het circulaire beest gaat na deze expositie weer de grond in. 

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door