fbpx
Online rondleiding door het Huis van Europa

Ooit kocht men hier de tickets voor de oversteek naar voormalig Nederlands-Indië maar tegenwoordig is het het Nederlandse hart van de Europese Unie! Gelegen aan de Korte Vijverberg in Den Haag met uitzicht op het torentje, het Mauritshuis en de Hofvijver. Geen misselijke locatie! 

Jip mocht een kijkje nemen en komt er achter wat zich allemaal afspeelt op nummer 5 van de Korte Vijverberg én waarom nummer 6 van de kaart verdwenen is… En als klapper op de vuurpijl leer je eindelijk welke bruggen er te zien zijn op onze eurobiljetten. Cashmoney!

Wil je het Huis van Europa een keer bezoeken of naar een lezing of debat, dat kan! Check europeesparlement.nl voor de agenda, ook als je zelf iets wil organiseren en een ruimte wil boeken!

Highlights uit de rondleiding:
Glas in lood herinneringen

Glas in lood herinneringen

Huis van Europa

Het Huis van Europa zit in het voormalige pand van de Rotterdamse Lloyd en de Stoomvaartmaatschappij de Nederland. Aan de gevel kan je dit nog zien, in het lange glas in lood raam staan alle steden die de schepen aan deden op hun reis naar voormalig Nederlands-Indië. Pas in 1988 werd het het ‘Huis van Europa’ en is er binnen grondig verbouwd maar de gevels zijn bewaard gebleven!

Verdrag van Maastricht!

Verdrag van Maastricht!

Huis van Europa

Dit boekwerk is niet zomaar een novelletje, het is de geboorteakte van de Europese Unie! In het verdrag van Maastricht staan alle afspraken vastgelegd die de start van de Europese Unie betekende. Waarom zó dik? Omdat het er in alle talen in staat natuurlijk! In deze pil uit 1992 staat ook de afspraak om met één gezamenlijke munt verder te gaan. De geboorte van de euro!  

 

Bruggen slaan

Bruggen slaan

Huis van Europa

Op alle eurobiljetten staan bouwwerken afgebeeld, maar waar staan die nu in het echt? Nergens! Om geen landen voor te trekken (er zijn natuurlijk maar zeven biljetten) is er voor gekozen om fictieve bouwwerken af te beelden. Maar, en nu komt het, een kunstenaar in Spijkenisse heeft de bruggen van de biljetten nagemaakt in het echt! Kan je toch die 500 piek met je voetjes betreden. 

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door