fbpx
Online rondleiding door Kasteel de Haar

Op Koningsdag, gaan we natuurlijk een kasteel in! ūüĎĎ Lieke raakt verdwaalt in de vele zalen van Kasteel de Haar in Utrecht, hoe kon het ook anders! In dit weelderige gebouw vol pracht en praal hebben veel (internationale) beroemdheden geslapen zoals Yves Saint Laurents, Coco Chanel en Roger Moore. Lieke trekt haar zwierige jurk aan en vertelt de verhalen van toen!

De (krakende) kasteeldeuren van Kasteel de Haar zijn weer geopend. Dit pareltje in Utrecht ontvangt je bijzonder graag, maar vergeet niet eventjes tickets te reserveren!

Highlight uit de rondleiding:
Main Hall

Main Hall

Kasteel de Haar

Als je de ‘Main Hall’ van Kasteel de Haar inloopt, geeft dit bijna de indruk dat je een kerk bent terecht gekomen, met hoge plafonds en overdadige gotische versieringen. Alleen de comfortabel sofa geeft zijn ware aard weg..¬†Na een lange periode van verval is het kasteel verbouwd en in ere hersteld met hulp van de¬†neogotische architect dr. P.J.H. Cuypers, die ook verantwoordelijk is voor het Rijksmuseum!

 

Jongens, aan tafel!

Jongens, aan tafel!

Kasteel de Haar

Jongens, het eten is klaar!! Hoe kan je een kasteel vol met gasten laten weten dat het etenstijd is? Precies, daarvoor maak je een portie kabaal met de bel. Maar als er kinderen in de buurt zijn nodigt zo’n speeltje natuurlijk ook uit tot kattenkwaad.. zo wilde het nog wel eens gebeuren dat iedereen verschrikt in z’n pyjama stond te kijken wat er aan de hand was!¬†

Borrelen in stijl

Borrelen in stijl

Kasteel de Haar

Wauw. Je kijkt naar ‘de salon’, ook wel bekend als De Ridderzaal! Hier kwamen de bewoners en bezoekers van het kasteel samen om een borreltje te drinken of een spelletje te spelen. En die bezoekers.. dat waren niet de minste! Hier komen een paar namen:¬†¬†Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida, Joan Collins, Yves Saint Laurent, Roger Moore, Gregory Peck, ze kwamen allemaal naar De Haar!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door