fbpx
Online rondleiding door Kunsthal

 

De Kunsthal staat niet voor niets bekend als de toverdoos met internationale allure. En dat gewoon in Rotterdam! Dit is de plek waar je terecht kunt voor cross-overs van verschillende kunstvormen. Smita en Jennifer bezoeken de tentoonstelling Black Album / White Cube, a Journey into the Art and Music – waarin de beeldende kunst- en muziekwereld samenkomen.

Kunstenaars en muzikanten inspireren en treffen elkaar op verschillende gebieden. Het samengaan van deze kunstvormen is in de Kunsthal op prachtige wijze te zien en horen. Van video-installaties tot legendarische albumhoezen. Smita en Jennifer praten je bij over de veelbewogen geschiedenis van de popmuziek en haar kunstzinnige liefhebbers.

De Kunsthal is weer open voor bezoekers. Wil je ook ondergedompeld worden in deze muzikale wereld vol beeldende kunst? Boek je tickets dan vooraf via de website. Een aanrader!

Deze hele week staat – op uitnodiging van Uitagenda Rotterdam –  in het teken van de prachtige stad Rotterdam en ontdekken we wat voor tofs er deze zomer te beleven en zien is!

Highlights uit de rondleiding:
Een super zeldzame plaat

Een super zeldzame plaat

Kunsthal

Wat doe jij wanneer je iets maakt waar je niet tevreden over bent? Juist, dan gooi je het weg. Ook de legendarische muzikant Prince gooide iets weg nadat hij er niet blij mee was: The Black Album. Het verschil: er waren al vele lp’s van de plaat gedrukt. Het overgrote gedeelte werd vernietigd, maar een paar bleven over. Deze platen zijn nu ontzettend zeldzame (en dure) collectors items. Dat je een exemplaar in de Kunsthal van dichtbij kan bekijken is dus heel bijzonder!

Berghain: 2 uur in de rij en toch geweigerd worden

Berghain: 2 uur in de rij en toch geweigerd worden

Kunsthal

Een geliefde en gehate man: Sven Marquardt. Deze man is een legende onder de liefhebbers van het uitgaansleven; voornamelijk die in Berlijn. Hij is namelijk de bouncer van de fameuze Berlijnse club Berghain. Daar staat hij symbool voor het super strenge deurbeleid – je staat gerust 2 uur in de rij om vervolgens geweigerd te worden. Staat deze man niet voor de deur van Berghain, dan staat hij achter een camera. En dat levert prachtige foto’s op, onder meer van collega’s.

 

2.600 verschillende en toch dezelfde platen

2.600 verschillende en toch dezelfde platen

Kunsthal

De titel van dit werk van Rutherford Chang is behoorlijk, tja… toepasselijk. We Buy White Albums is een giga verzameling van The Beatles-platen. Maar liefst 2.600 gebruikte kopieën van het White Album van de band sieren de ruimte, en dat is indrukwekkend. Want hoewel het allemaal dezelfde platen zijn, zijn ze toch niet écht hetzelfde. Niet alleen de serienummers zijn anders, ook is elke eigenaar anders met de plaat omgegaan. De ene heeft koffie over de hoes gemorst, de ander heeft zelf plaatjes op de voorkant geplakt. Zo krijg je een diverse verzameling, van dezelfde plaat.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door