fbpx
Online rondleiding door Het Mariniersmuseum

Smita & Jennifer zijn in het stoerste museum van Rotterdam, namelijk het Mariniersmuseum. Hier maken ze kennis met de elite afdeling van De Koninklijke Marine. Oftewel de zeesoldaten. Ze laten het kind in hun helemaal los (als ze dat niet al gedaan hadden) en bekijken, kruipen, klimmen, zien én leren alles over de marine alsof hun leven ervan af hangt.

Het Mariniersmuseum is weer te ontdekken. Het is weer mogelijk om jouw kind, of het kind in jou, weer even los te laten. 😉 

Highlight uit de rondleiding:
Het stoerste museum in omstreken

Het stoerste museum in omstreken

Mariniersmuseum Rotterdam

In het Mariniersmuseum kom je alles te weten over deze stoere zeesoldaten. Maar wat maakt dit museum nu zo’n stoere plek vraagt Smita aan Jennifer. Haar antwoord: als je de tijd neemt en erdoorheen gaat, dan snap je dat in dit werk heel veel toewijding zit. Dat hier jarenlange training, discipline en ook humaniteit in zit. Het zijn mannen die uit worden gezonden op een missie in een crisis situatie om mensen er vervolgens levend en veilig vandaan te halen. Het is dus heel eervol.

Een drijvend dorp

Een drijvend dorp

Mariniersmuseum Rotterdam

Dit schip alleen al herbergt twee helicopters, boten, rupsvoertuigen en nog veel meer. Nu heeft dit model de armlengte van Jennifer, maar kun je je voorstellen hoe groot dit schip in het echt is? Inderdaad een net drijvend dorp. Extra cool: het schip kan zichzelf onder water laten lopen, zodat de schepen eruit kunnen varen. Heb je het even?!

Rotterdam op 10 mei 1940

Rotterdam op 10 mei 1940

Mariniersmuseum Rotterdam

Dit is een maquette van Rotterdam, maar niet zomaar op een willekeurige dag. Het laat zien hoe Rotterdam er op 10 mei 1940 uitzag, vlak voor het bombardement van 14 mei. Op de 10e moesten de mariniers in actie komen, want de Duitsers kwamen binnen. Vier dagen lang hebben ze zich sterk gemaakt en werden ze door de Duitsers ook wel de zwarte duivels genoemd. Dat gebouw met Van Nelle Thee op de gevel, dat staat er nu nog én is de eerste wolkenkrabber van Nederland! 😉

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door