fbpx
Online rondleiding door het Mariniersmuseum

Wat doe je als een museum zó leuk is dat je er gewoon nog een keertje wil gaan kijken? Dan ga je gewoon een tweede keer, natuurlijk. Jip is op uitnodiging van Uitagenda Rotterdam voor de tweede keer in het Mariniersmuseum. In het eerste deel werd een groot deel van de vaste collectie belicht, vandaag neemt ze jullie mee naar de nieuwe tentoonstelling. Want, zo vraagt het museum zich af, wat maakt iemand een held?

De zorgmedewerkers, Spiderman, Alexander de Grote. Er zijn genoeg mensen die we helden noemen. In de gelijknamige tentoonstelling onderzoekt het museum welke kanshebbers worden gezien als held en of dat nou altijd zo terecht is. Sommige dragen namelijk een donkere geschiedenis met zich mee.

Het Mariniersmuseum is zeker een bezoekje waard. Een extra tip van onze cultuurvlogger… bezoek het museum in het weekend en boek een begeleidt bezoekje aan het dak van Het Witte Huis, het prachtige gebouw naast het museum. Het uitzicht zal je mond doen openvallen!

Highlights uit de rondleiding:
Dit Witte Huis is net zo legendarisch als die in de VS

Dit Witte Huis is net zo legendarisch als die in de VS

Mariniersmuseum

Jip staat met volle teugen te genieten van het uitzicht vanaf Het Witte Huis. Nee, niet die ene welbekende in de VS, maar die in Rotterdam. Een net zo legendarisch gebouw! Dit Witte Huis doorstond namelijk het grote bombardement dat Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog in puin legde. Vanaf het dak van Het Witte Huis zie je het resultaat van de wederopbouw van de stad (en dat ziet er prachtig uit).

 

Ben of ken jij een held? Meld je dan bij het Mariniersmuseum

Ben of ken jij een held? Meld je dan bij het Mariniersmuseum

Mariniersmuseum

Die medaille links? Dat is de Militaire Willems-Orde, een beloning voor daden van moed, beleid en trouw. Wie deze onderscheiding krijgt, wordt vaak gezien als held. Een interessant fenomeen. Wat maakt iemand een held? In het Mariniersmuseum onderzoek je deze vraag én kan je zelf iemand nomineren. Wie is volgens jou een held? Jip moet er even over nadenken…

Jip gaat op missie en redt gijzelaars uit een gekaapt schip

Jip gaat op missie en redt gijzelaars uit een gekaapt schip

Mariniersmuseum

Jip heeft stiekem altijd al willen weten hoe het is om als marinier op missie te gaan. In de familietentoonstelling in het museum krijgt ze die kans, en zoals je ziet gaat ze daar helemaal in op. Uitgerust en wel stelt ze een gekaapt schip veilig en bevrijdt ze de gijzelaars. In welk ander museum maak je dat nou mee?

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door