fbpx
Online rondleiding door Museon

Wil jij meer leren over de planeet? Dan ben je bij Museon in Den Haag op de juiste plek. Aan beleren doet dit museum niet, maar bijleren kan je er als geen ander. Belangrijke zaken als cultuur, wetenschap en natuur passeren de revue en voor je het weet stap je als wijzer mens de deur uit.

Want hoe kan je het beste met elkaar omgaan? Hoe zorg je goed voor de planeet? Museon onderzoekt deze vragen én helpt zelf ook een handje mee. Het museum heeft zich namelijk vastgelegd aan de 17 sustainable goals van de Verenigde Naties. Zo bewonderen Smita en Jennifer een Soft Point: een zonnepaneel dat ook de lucht zuivert. Wat wil je nog meer? 

Museon is weer open voor bezoek en dat is goed nieuws. Hier maak je een reis over de wereld die je niet snel vergeet. Van klederdracht tot een stukje van de maan en van insectenkroketten tot het klimaat. Tickets bestel je via de website.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken Museon gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART. 

Highlights uit de rondleiding:
Kleren maken de mens

Kleren maken de mens

Museon

Smita en Jennifer zijn het erover eens: kleren maken de mens. Het is niet voor niets dat klederdracht zo’n groot onderdeel uitmaakt van diverse culturen.  In Museon is dat maar al te goed te zien. Alle soorten klerendracht uit de hele wereld hangt daar in één vitrine. Het benadrukt maar: wat voor de ene normaal is, is voor de ander bijzonder, en vice versa. Zoals Jennifer dat zo mooi zegt, het zijn juist die verschillen, die de wereld zo mooi maken. Mee eens!

 

Hoe goed ga jij met de planeet om?

Hoe goed ga jij met de planeet om?

Museon

In Museon kan je een strippenkaart krijgen. Niet zomaar een strippenkaart; een strippenkaart met 17 vragen. De antwoorden zijn ja of nee, dat bepaal je zelf. Wat zo bijzonder is aan de strippenkaart, is dat je antwoorden je aan het einde van de ‘rit’ langs de vragen vertelt hoe jij met de planeet omgaat. Doe je het prima of kan je misschien wat beter voor moeder aarde en haar bewoners zorgen? Museon heeft het antwoord!

 

Iedereen is uniek

Iedereen is uniek

Museon

Mensen komen in allerlei verschillende geuren, maten en vooral: kleuren. De Braziliaanse kunstenaar Angélica Dass laat dat zien in haar prachtige project Humanae. Ze fotografeerde mensen uit alle hoeken van de wereld en laat daar mee zien dat iedereen uniek is. Het geeft maar aan hoe gek het is dat er gediscrimineerd wordt op basis van de huidskleur van iemand, terwijl dit bij iedereen verschilt.
Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door