fbpx
Online rondleiding door Museum Coevorden

Jip ontdekt in het Stedelijk Museum Coevorden de geschiedenis van, jawel, Coevorden! Want die is nogal veelbewogen (dat wisten wij eerlijk gezegd niet), vol boerenopstanden, oorlogen en slimme streken. In archeologisch onderzoek zijn veel materialen en objecten gevonden die je deze geschiedenis vertellen. Jip neemt er een aantal met jullie door!

We mogen weer! Het Museum Coevorden is gelukkig weer open, ontdek de veelbewogen historie van de stad.

Highlights uit de rondleiding:
Het kasteel van Coevoerden

Het kasteel van Coevoerden

Museum Coevorden

Daar staat die dan, het kasteel van Coevorden! Stiekem iets kleiner dan Jip had verwacht, vooral na alle verhalen over de veelbewogen geschiedenis van de stad. 😉 Maarrr zeker niet minder mooi daarom. Het staat ook wat hoger op een wal, met een prachtig uitzicht.

 

 

Stenen kogels

Stenen kogels

Museum Coevorden

Je moet er niet aan denken dat dit door je raam komt vliegen! Helaas was dit waarschijnlijk wel de realiteit voor de bewoners van Coevorden. Het zijn geen kanonskogels, zoals sommige denken, maar stenen kogels die met een grote katapult werden afgeschoten. Zo konden ze er slechts 6 per uur afschieten, want je kunt je vast wel voorstellen: die dingen waren ongelofelijk zwaar.

Archeologische hotspot

Archeologische hotspot

Museum Coevorden

Hier kun je de archeologen aan het werk zien, met het kasteel op de achtergrond. Nu kun je even niet naar binnen, maar door de ramen kun je de objecten bekijken die ook echt in Coevorden worden gevonden. Extra leuk: als amateur archeoloog kun je ook je eigen objecten langsbrengen voor onderzoek.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door