fbpx
Online rondleiding door Museum Het Valkhof

Dit museum is van origine een archeologie museum, maar heeft zoveel meer te bieden. Jelle ontdekt de brede collectie van Museum Het Valkhof en ziet hoe oud en nieuw samensmelten tot een niet van elkaar te onderscheiden geheel. Aardewerk uit de ijzertijd en hedendaags werk in dezelfde ruimte? Jelle ziet het verschil niet eens!

Onconventionele combinaties maken, dat kan dit museum dus wel. Jelle wandelt van gehavende vrouwen bustes naar aardewerk uit de ijzertijd en van kleurrijke stillevens naar een antiek, Romeins masker. Kortom: in dit museum ga je je niet vervelen.

Museum Het Valkhof kan weer volop beleeft worden. Ontdek de diverse kunst en archeologie collectie in Nijmegen, een echte aanrader! Reserveer je ticket via de website.

 

Highlights uit de rondleiding:
Aangetast door macht en corruptie

Aangetast door macht en corruptie

Museum het Valkhof

De klassieke vrouwen buste wordt al eeuwen verbeeld, maar niet eerder zoals de Rotterdamse kunstenaar Anne Wenzel doet. In de expositie Under Construction zie je bustes die op afstand gaaf lijken, maar niets is minder waar. Wie ze van dichtbij bekijkt ziet dat erin gekerfd is. De bustes zijn beschadigd en bewerkt, aangevallen door macht en corruptie. Een dystopisch beeld, hè!
Het museumwinkeltje, maar dan net anders

Het museumwinkeltje, maar dan net anders

Museum het Valkhof

Geel als citroen, rood als tomaat. Alleen de naam van deze tentoonstelling is al zó leuk dat je even een kijkje wil nemen. De tentoonstelling combineert de werken van Ineke Hans en Erik Mattijssen. Kleurrijke werken, zoals je ziet. Jelle kijkt zijn ogen uit voor dit nieuwe werk van Erik Mattijssen, wat in het museum ‘het winkeltje’ wordt genoemd. Een feest voor het oog!

 

Dit masker werd opgebaggerd uit de Waal

Dit masker werd opgebaggerd uit de Waal

Museum het Valkhof

Dit Romeinse masker werd opgebaggerd uit de Waal bij Nijmegen en is super goed bewaard gebleven. Het stamt uit de tweede helft van de eerste eeuw na Christus, lang geleden dus! Fun fact: een grote replica van dit werk staat op stadseiland Veur-Lent in Nijmegen. Gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Andreas Hetfeld, wiens nagemaakte atelier ook in Museum het Valkhof te zien is.
Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door