fbpx
Online rondleiding door Museum MORE

Kunstliefhebbers uit alle hoeken en genres kunnen hun hart ophalen bij Museum MORE op locatie Ruurlo. Hier hangt namelijk het werk van Carel Willink, een man die zich in zijn kunstwerken van alle soorten stijlen bediende. Waar hij in uitblinkt, is een stijl die hij imaginair realisme noemde. Zijn kunstwerken líjken namelijk wel realistisch, wie goed kijkt ziet dat Willink aardig met de realiteit speelt.

Precies dat is wat zijn werk zo spannend maakt. In elk schilderij valt een hoop te ontdekken, en dan hebben we het nog geen eens over hoe bizar goed de werken geschilderd zijn. Gehavende beelden, grootste gebouwen en indringende portretten. Willink kon het allemaal!

Museum MORE in Kasteel Ruurlo wil je trouwens niet alleen voor de prachtige werken van Willink zien, ook het gebouw zelf is een bezoek waard. Check de website om je kaarten te reserven.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken Museum More gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART.  

Highlights uit de rondleiding:
Dit was de grote muze van Willink

Dit was de grote muze van Willink

Museum MORE

Als Mathilde over straat liep in Amsterdam, stopte de trambestuurder speciaal de tram zodat de passagiers de markante verschijning die ze was konden bewonderen. De derde vrouw van Carel Willink liep hele dagen in creaties van Fong-Leng rond, zoals je in dit schilderij kan zien. Sterker nog: ze maakte er zelfs in schoon. Een aantal creaties die Mathilde graag droeg, die tevens zo warm en zwaar zijn dat schoonmaken geen pretje moet zijn geweest, zijn in Kasteel Ruurlo te zien. Mathilde zelf stierf in 1977 een mysterieuze dood…

Een realistisch schilderij, of toch niet?

Een realistisch schilderij, of toch niet?

Museum MORE

Dit werk doet wellicht realistisch aan, het is een goed voorbeeld van hoe Carel Willink met de realiteit speelde. Je ziet namelijk Amsterdamse huizen, maar het standbeeld dat er staat, zullen de Amsterdammers onder ons niet snel herkennen. Het beeld heeft namelijk nooit in Amsterdam gestaan. Grappig feitje: de straten in de werken van Willink zijn vaak opvallend schoon. Geen afval of onkruid te bekennen. Was dat maar de realiteit!

 

Een prachtig portret van het kralenmeisje

Een prachtig portret van het kralenmeisje

Museum MORE

Mathilde was niet de enige vrouw en muze in het leven van Carel Willink. Ontmoet het kralenmeisje, de eerste vrouw van de schilder. Hij schilderde van haar een prachtig portret, waarvan niet alleen de voorgrond fascineert; ook de achtergrond. Die heeft veel weg van een soort collage, wat je vaker terugziet in het werk van Willink. Abstracte gebouwen en vormen die niet afleiden van de voorgrond, maar er zeker niet voor onderdoen.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door