fbpx
Online rondleiding door Villa Rams Woerthe

Nu op vakantie gaan wat lastig is.. kan je gelukkig ook gewoon naar Steenwijk! Zodra je daar ‘Villa Rams Woerthe’ binnenstapt waan je je zomaar in een aflevering van Downton Abbey. Jip brengt een bezoek aan de villa, die in 1900 werd gebouwd voor de familie Tromp Meesters. En wij kunnen je alvast verklappen: deze familie had een dure smaak.

Het leuke aan deze woning, nu in handen van vereniging Hendrick de Keyser, is dat je niet alleen mag rondkijken, maar ook mag aanraken. Jip maakt er dan ook gretig gebruik van. Hier even op de bank zitten, daar even op de stoel zitten. Groot gelijk, Jip!

Wil jij je ook even in het Engelse landschap wanen? Dat kan. Bezoek Villa Rams Woerthe maar vergeet niet even van tevoren te reserveren via de mail. Check de website van Museumhuizen voor actuele openingstijden. 

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken Villa Rams Woerthe gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART.

Highlights uit de rondleiding:
De ontwerpwedstrijd van de Tromp Meesters

De ontwerpwedstrijd van de Tromp Meesters

Villa Rams Woerthe

Wil jij een nieuw huis laten bouwen? Schrijf een wedstrijd uit! Jan Hendrik Tromp Meesters liet architecten met elkaar de strijd aangaan over wie het mooiste huis kon ontwerpen. De winnaar? Dat was A.L. van Gendt, die we (natuurlijk) kennen als architect van het Concertgebouw in Amsterdam. Het gezin nam in 1900 hun intrek in het landhuis, maar lang hebben ze er niet van mogen genieten. De vader des huizes overleed en ook de houthandel waar de Tromp Meesters hun rijkdom mee vergaarden liep steeds minder goed. Na 9 jaar verkocht het gezin de woning weer, helaas…   

Een paddenstoelen-voordeur

Een paddenstoelen-voordeur

Villa Rams Woerthe

Een paddenstoel in je voordeur, dat klinkt wellicht wat apart, maar in Villa Rams Woerthe is niets te gek! De voordeur is, net als de rest van het huis, gebouwd in de Art Nouveau-stijl. Dat wil zeggen dat er veel elementen en vormen die zijn geïnspireerd op de natuur zijn verwerkt in het gebouw en de versieringen. En zo kan het, dat je door een paddenstoel de woning in wandelt.

De opscheppende plantmeester

De opscheppende plantmeester

Villa Rams Woerthe

Je huis vol met planten zetten is niet alleen nu hip, de Tromp Meesters konden er ook wat van! Jan Hendrik was gek op planten. Zo gek, dat er zelfs een plant naar hem vernoemd is. Wie wil dat nou niet? Deze man had meerdere kassen gebouwd die hij helemaal volzette met de meest prachtige planten. In de grootste kas tegen het huis aan (en waar hij natuurlijk al zijn gasten een kijkje liet nemen) stonden al zijn pronkstukken. De opschepper…

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door