fbpx
Online rondleiding door Het Natuurhistorisch

Welkom in dit doodleuke pareltje in Rotterdam: Het Natuurhistorisch. Doodleuk, zeg je? Ja, zeker. Dit museum staat vol opgezette dieren. Hoewel het luguber klinkt, al die dode dieren, is dat het niet. In dit museum leer je aan de hand van deze dieren van alles over hen en hun leefomgeving. En dat is interessant!

Weet jij de Dominomus nog? Die in 2005 wel 23.000 dominostenen omgooide? Of het ijsvogeltje? Dat vastzat in het ijs en daar prachtig gefotografeerd werd? In het Natuurhistorisch zijn al deze per ongeluk beroemd geworden dieren terug te zien, en dat wil je niet missen!

Het Natuurhistorisch is weer open! Bestel je tickets vooraf via de website van het museum, en wandel in alle rust langs de dieren van het Rotterdamse museum.

Deze hele week staat – op uitnodiging van Uitagenda Rotterdam –  in het teken van de prachtige stad Rotterdam en ontdekken we wat voor tofs er deze zomer te beleven en zien is!

Highlights uit de rondleiding:
1,5 meter? Check deze piemel van een potvis...

1,5 meter? Check deze piemel van een potvis...

Het Natuurhistorisch

Een museum binnenwandelen en meteen tegenover de piemel van een potvis staan? Dat kan natuurlijk alleen in het Natuurhistorisch. De piemel staat er trouwens niet zonder reden. De lengte is namelijk 1,5 meter, laat dat nou net de afstand zijn die je in het museum met het oog op de coronacrisis tot elkaar dient te houden. Toeval? Waarschijnlijk niet…

De Dominomus die 23.000 dominostenen omgooide

De Dominomus die 23.000 dominostenen omgooide

Het Natuurhistorisch

Deze huismuis werd in één klap beroemd nadat ze in 2005 roet in het eten gooide van het Domino Day-spektakel. 23.000 dominostenen gooide de mus – beter bekend als de Dominomus – om. De mus werd doodgeschoten, waardoor de schade beperkt bleef. Nu is de mus te zien in het museum, samen met het margarinekuipje waarin ze na haar dood vervoerd werd. Bijzonder! 

Herken jij van welk dier dit skelet is?

Herken jij van welk dier dit skelet is?

Het Natuurhistorisch

Herken jij welk dier dit is? Lieke heeft er wat moeite mee… Er lijkt namelijk een essentieel onderdeel te missen. De slurf! Ja zeker, dit is het skelet van olifant Ramon uit Diergaarde Blijdorp. En die is gigantisch! Voor de echte olifantenfans ligt er ook nog een speciale boodschap van Ramon: zijn drol!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door