fbpx
Online rondleiding door Natuurmuseum Fryslân

Bij gif denken we al snel aan enge beesten. Smita & Jennifer ontdekken in Natuurmuseum Fryslân de wondere wereld van deze giftige dieren én planten. Vaak met prachtige kleuren en natuurlijk geavanceerde verdedigingsmechanismen. In dit natuur museum vind je natuurlijk heel veel dieren, van de kleine bij tot de gigantische potvis.. soms opgezet, soms het skelet maar nu ook levende én levensgevaarlijke dieren!

Het Natuurmuseum Fryslân is weer geopend! Neem een kijkje in het museum en weet wat er leeft! 

Highlight uit de rondleiding:
Zo, die is groot!

Zo, die is groot!

Natuurmuseum Fryslân

Deze potvis de Amelander heet zo omdat hij daar gevonden (lees: aangespoeld) is. Nu vind je het karkas van dit dier in dit museum. Normaliter leven deze dieren daar niet, maar hij was waarschijnlijk verdwaald, uitgeput en toen daar overleden. Een potvis is best wel groot. Dat weet je vast wel, de blauwe vinvis die is nog net een tikkeltje groter en kan tot wel 30 meter worden. Die kaken liggen eronder op het plaatje. Bizar he?

Hoeveel witte knieën tel jij?

Hoeveel witte knieën tel jij?

Natuurmuseum Fryslân

Dit is witknievogelspin. Je snapt vast wel waarom en zoals je kunt tellen met ontzettend veel knieën. 😉 Deze spin is een mooi voorbeeld van de mooie en diverse patronen die giftige (maar ook niet giftige hoor) dieren aan kunnen nemen. Maar pas op, het is niet alleen maar pracht en praal. De Braziliaanse witknievogelspin staat erom bekend als een nerveus soort te zijn die snel met brandharen kan strooien en bijten. Yikes.

De kunst van vrijheid

De kunst van vrijheid

Natuurmuseum Fryslân

Met de tentoonstelling gif (gaan er alarm bellen rinkelen?!) zijn er levende dieren te vinden in het museum. De dieren (afkomstig uit Spanje die hebben hun eigen begeleider meegenomen, dus voor hen wordt goed gezorgd!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door