fbpx
Online rondleiding door Nederlands Openluchtmuseum

Heb je een vuurtje voor mij? Wie vroeger iemand wilde aanspreken, kon bijna altijd deze vraag stellen. Vandaag de dag is die vraag wat minder vanzelfsprekend, terwijl nieuwe mensen ontmoeten nog steeds even leuk is. Gelukkig is er een oplossing voor de gezelligheidsdieren onder ons: bezoek Het Nederlands Openluchtmuseum.

Smita en Jennifer reizen af naar Arnhem en gaan daar ontmoetingen met het verleden aan. Ambachtslieden, een traditionele vissersvrouw; in dit museumpark kom je overal interessante mensen tegen. Zelfs de planten in het Openluchtmuseum hebben ieder een eigen verhaal. In geuren en kleuren leer je over de geschiedenis van ons kikkerlandje én knoop je vermakelijke gesprekken aan. Wat wil je nog meer?

Het Nederlands Openluchtmuseum is weer open voor bezoekers. Geniet van dit megamuseum, dat tevens ideaal voor het gezin is. Zelfs je hond mag mee! Reserveer je tickets via de website.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken Het Nederlands Openluchtmuseum gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART.   

Highlights uit de rondleiding:
In dit museum pak je gewoon de tram

In dit museum pak je gewoon de tram

Nederlands Openluchtmuseum

Ooit een tram in een museum gepakt? Smita en Jennifer dus niet, maar ze vinden het fantastisch! In Het Nederlands Openluchtmuseum is het de normaalste zaak van de wereld. Deze oude, Rotterdamse tram werd niet meer gebruikt en dat is natuurlijk zonde. Wat doe je dan met zo’n tram? Die schenk je natuurlijk aan een museum! Zo kan je rustig achterover leunen terwijl je een reis terug in de tijd maakt. Hoe tof is dat! 

Een tuin vol herinneringen aan Nederlands-Indië

Een tuin vol herinneringen aan Nederlands-Indië

Nederlands Openluchtmuseum

In het Indisch Achtererf vind je een tuin en huis vol herinneringen aan Nederlands-Indië. Voor Indische Nederlanders voelt het dan ook even als thuiskomen. Alles is herkenbaar; de Indische planten in de tuin, de inrichting van het huis. En vergeet de heerlijke geuren en smaken van de Indische keuken niet, die ook hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse cultuur. Smita en Jennifer krijgen er spontaan trek van!

 

Smita scheurt het park door

Smita scheurt het park door

Nederlands Openluchtmuseum

De tram, de benenwagen of… Een skelter! Smita scheurt het park door en geef haar eens ongelijk. Het museumpark heeft een oppervlakte van maar liefst 44 hectare. Behoorlijk groot dus! En aangezien er verhalen in alle hoeken zitten, wil je natuurlijk niets in dit park missen.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door