fbpx
Wij (my daily shot of culture) zijn verslaafd aan cultuur, jij vast ook. Iedere dag springen we uit ons bed om meer mensen (lees: jongeren) te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Of het nu gaat over kunst, muziek, theater, performance of een festival; wij vloggen over cultuur in NL en kunnen hier geen genoeg van krijgen. In onze wekelijkse vlogs en dagelijkse content op social geven wij cultuurtips. 

Hoe het begon
In 2020 was het in de cultuurhuizen en musea muisstil. Geen bewonderende blikken in de museumzalen en geen enthousiast gefluister in de wandelgangen meer. M
y daily shot of culture wilde helpen en daarom zijn we gestart met thuismuseum.

De museumgids
Inmiddels is thuismuseum niet meer weg te denken uit het Nederlandse culturele landschap. In de eerste plaats omdat we de musea met heel veel plezier bij jou thuis brengen. Maar net zozeer doordat we jou helpen om wegwijs te worden in het duizelingwekkend grote en gevarieerde aanbod van de musea. Wat mag je niet missen, wat moet je weten en kende je deze funfacts al? My daily shot of culture maakt cultuur (weer) bereikbaar voor iedereen.

En theater dan?
We kiezen natuurlijk geen lievelingetjes. Over musea valt gewoonweg zoveel te vertellen daarom zijn we gestart met thuismuseum. Dat betekent niet dat we onze andere liefde theater (in al haar vormen) zijn vergeten.
Op onze thuisbasis – www.mydailyshotofculture.com – houden we je op de hoogte van alle (online) inspiratie die je op kan doen op cultureel vlak. 

Achter de camera

Jip Heijmerink

Jip is de oprichter en eigenaar van my daily shot of culture en vlogt erop los. Jip is heel erg nieuwsgierig en houdt van vertellen. Het maken van vlogs is dus een heel goede manier om deze twee eigenschappen ongegeneerd ten toon te spreiden. Jip ontdekt graag nieuwe werelden, niet alleen door te reizen, maar ook in boeken. Daarnaast is ze bezig met het aanleggen van een eigen kunstverzameling. Het eerste echte kunstwerk van die verzameling vertegenwoordigt ook meteen één van haar meest favoriete kunstvormen: Aboriginal Art.

Lieke van den Boogaard

Altijd met een een pen of camera in de aanslag bezoekt Lieke voorstellingen, festivals en tentoonstellingen en interviewt ze makers, bedenkers en artiesten. Lieke is opgegroeid in een klein Brabants dorp en geniet nu van het culturele aanbod in de grote steden. Je kunt haar dan ook overal neerzetten, van onder tot boven de rivieren en alles daar tussenin. Zou wel eens op stap willen met: Merol, Tim den Besten en Herman Finkers.

Jennifer Muntslag My daily shot of culture

Jennifer Muntslag

Jennifer is naar eigen zeggen een professioneel kletskous. Als moderator is ze op vele podia en creatieve hotspots te vinden; van jongeren debatten tot knallen als “the Naked MC” tijdens het festivalseizoen. Voor my daily shot of culture kun je erop rekenen dat ze haar enthousiasme voor kunst deelt met de kijkers. Dit doet ze samen met collega en haar goede vriendin Smita James aka SJ Poet. Funfact: haar eerste gekochte kunstwerk komt uit de serie Soft porn van Jennifer Skupin. Precies toen ze het ein-de-lijk wilde ophangen kwam ze erachter dat het was opgegeten door muizen. Aiii.

Smita James | My Daily Shot of Culture

Smita James

Met poetry als haar super power flowt Smita James vloeiend van papier naar het podium. Deze autodidactische schrijver en artiest beweegt zich graag over paden waar kunst leidend is. Naast het creëren van werelden met spoken word ontwikkelt ze als social designer kunsteducatieplannen en trainingen met Zeikerds van de Klas. Samen met Jennifer neemt deze leergierige steenbok jullie mee op inspiratietochten in musea. James is niet zo van het idoliseren omdat ze van mening is dat kunst betrekking heeft op je mood én op dit moment springt haar hartje extra op door de werken van Richard Kofi.

Jelle Brouwer

Jelle Brouwer

Het vlogt en het maakt grapjes. Jelle. In het dagelijks leven werkt hij met zijn handjes, om in het nachtelijke leven voorzichtige stapjes te zetten als comedian. Met een nuchtere kijk op kunst is hij wars van pretenties, laat hij zich niet om te tuin leiden door mooie praatjes maar is hij des te meer onder de indruk van vakmanschap! Een van zijn favoriete werken is dan ook ‘Struggle’ van Stanislaw Szukalski. Hoeft er even niet gewerkt of gekunsteld te worden dan is Jelle het liefst te vinden op het water, niets zo ontspannend als lekker sil’n!

Jermaine Berkhoudt thuismuseum cultuurvlogger mc cultuur street art

Jermaine Berkhoudt

Ontmoet Jermaine. Deze Rotterdamse vlogger is van vele markten thuis. Hij host, is MC, verzorgt als sounddesigner de muziek voor commerciële campagnes en staat als muzikant op het podium. Zijn voorliefde voor cultuur komt voort uit de jaren die hij nu werkzaam is binnen de sector en zijn drang nieuwe dingen te zien en leren. Met volle teugen geniet hij in het bijzonder van street art en dansvoorstellingen, met name die van Dalton Janssen en Sidi Larbi Cherkaoui. Als educator binnen het culturele gebied verzorgt hij onder meer workshops creatief schrijven, performance en inclusief denken.

Achter de computer
Jennifer Muntslag My daily shot of culture

Joline van Duin

Joline is onze marketing manager achter de schermen, de computerschermen welteverstaan. Als onze marketing & communications manager (klinkt toch veel cooler in het Engels?) houdt zij als een soort allesziende wizkid alles onder controle vanuit onze IT room die we ook wel my daily shot of culture Headquarter noemen. Je maakt haar blij met toneelstukken op bijzondere plekken, dansvoorstellingen in de supermarkt en woordgrapjes.

Smita James | My Daily Shot of Culture

Thomas de Boer

Meet Thomas, onze video editor. Hij knipt en plakt de vlogs bij elkaar om jou met een knipoog de interessantste verhalen te brengen. Z’n expertise in film en motion design neemt hij mee om naast vlogs af en toe animaties te maken en bij te dragen aan hoe we de visuele content naar het volgende niveau kunnen tillen. Hij houdt van makers die een stootje durven te geven of op een onconventionele manier communiceren. Hij is liefhebber van filmmaker Renzo Martens en kunstcritici duo KIRAC en films als Under the Skin en A Ghost Story

Jennifer Muntslag My daily shot of culture

Sem Horneman

Sem is onze content creator. En dan met name het beeldende werk is waar zij in uitblinkt. Bewegend, getekend of grafisch beeld: Sem fixt het voor je. In haar vrije tijd maakt ze filmpjes over haar craft avonturen, doet ze edelsmeden, houdt ze van (geïmproviseerde) culinaire hoogstandjes en gaat ze graag op ontdekking in the concrete jungle. Daarnaast laat ze zich graag onderdompelen in andere werelden (film, muziek, expo’s, you name it). Ze is geregeld in een museum te vinden om inspiratie op te doen voor haar illustraties. Met haar gestructureerde creatieve chaos zoekt ze naar juiste en efficiënte manieren voor verandering. Haar craft motto is “more is more” en Sparkle hier en daar in het leven is een must.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door