fbpx
Online rondleiding door de Hermitage Amsterdam

Pracht en praal schittert je tegemoet als je de Hermitage Amsterdam binnenloopt. Edellieden in heel Europa keken met ontsteltenis en afgunst naar de tsaren en tsarina’s van het Russische Hof. Veel juwelen zijn verloren gegaan tijdens de revolutie, maar wat er over is gebleven, is nu te zien in de tentoonstelling ‘Juwelen!’. Om maar wat te noemen: diamant ingelegde tiara’s, één van de vijf grootste parels ter wereld, een ring waar je gif in kan doen en een boeket bestaande uit bijna 1000 diamanten! Jip neemt je mee langs al deze pracht en praal en heeft het museum helemaal voor zichzelf. 

Ze schitteren weer! De tentoonstelling ‘Juwelen!’ is weer geopend! Kijk alvast op www.hermitage.nl voor meer informatie over de online e-tickets.

Deze bijzondere objecten hebben we gespot tijdens de rondleiding:
Een snuifdoos met een geheim liefdesportret

Een snuifdoos met een geheim liefdesportret

Hermitage Amsterdam

Dit is een snuifdoos. Een wat? Deze diende als opbergplek van snuiftabak, maar ook als hulpmiddel om liefdesbriefjes door te geven. Wat je hier ziet is het geheime dekseltje wat openstaat waaronder het portret zit van een geheime liefde of minnares. Het mechaniekje moest op een speciale manier geopend worden, dus alleen de eigenaar wist hoe dat moest. Ideaal dus om liefdesbriefjes te versturen. 

Een juwelenkist van enkele kilo's

Een juwelenkist van enkele kilo's

Hermitage Amsterdam

Wanneer je de tentoonstelling binnenloopt, is dit één van de eerste objecten die je ziet. Deze juwelenkist weegt enkele kilo’s en is met allerlei edelstenen ingelegd. In het midden zie je een wit figuurtje van camee, daaronder zit het slot verborgen. Het sleuteltje dat erbij hoorde ligt er uiteraard voor. De grote goudkleurige ovalen zijn doorzichtig en waren zo gevormd dat de sieraden die in het kistje vergroot werden (alsof ze niet al groot genoeg waren).

Pornhub van heel lang geleden

Pornhub van heel lang geleden

Hermitage Amsterdam

Dit is een ring die je stiekem kon openklappen! Wanneer je deze dan openklapte kwam er een erotische afbeelding tevoorschijn.. In dit geval een man met zijn hand tussen de benen van een schaarsgeklede vrouw. De viespeuken! In het erotische kabinet van de tentoonstelling vind je nog veel meer verschillende voorbeelden van sieraden die je rode oortjes geven. 

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door