fbpx
Online rondleiding door Stedelijk Museum Schiedam

In dit voormalig gasthuis kon je vroeger als bejaarde (lees: vanaf een jaar of 40) terecht. Nu is het onder meer een plek waar je nieuwe (jonge) kunstenaars ontdekt. Het Stedelijk Museum Schiedam kent een diverse collectie, waarin oud en nieuw uitgebreid aan bod komt. En er is een extra fijne bijkomstigheid: in 2019 is het museum tot het meest publieksvriendelijke museum van Nederland gekozen. Hoe tof is dat!

Zelfs wachten op een ontiegelijk, langzame lift is in dit gebouw leuk. Een fijne mannenstem vertelt je namelijk: adem in, adem uit. Lieke komt er helemaal van tot rust. *Een relaxte zucht*… heb je nog meer reden nodig om dit museum te bezoeken? 

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft haar deuren weer geopend! Tijd om de prachtige werken in dit Rotterdams museum van dichtbij te bekijken. Wil je het museum bezoeken? Reserveer je ticket via de website.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij. Zij steunen Thuismuseum en andere organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij bezoeken het Stedelijk Museum Schiedam gratis met de BankGiro Loterij VIP-KAART.   

Highlights uit de rondleiding:
Lelijk? Dacht het niet

Lelijk? Dacht het niet

Stedelijk Museum Schiedam

Dat iemand dit werk lelijk vindt, dat kunnen wij ons niet voorstellen. Maar toen Karel Appel het kunstwerk ‘Oerbeest’ in 1951 maakte, vond men het maar niets. Er was één fan, en dat was de museumdirecteur van Stedelijk Museum Schiedam. Hij schoof de kritiek van de grote massa opzij en kocht het werk aan. En guess what? Nu is het een van de topstukken in het museum. Goed zo!

Liggen onder zwermen vogels

Liggen onder zwermen vogels

Stedelijk Museum Schiedam

Lieke kan eeuwig onder dit kunstwerk blijven liggen, en wij geven haar groot gelijk. In dit werk van Zoro Feigl vliegen de vogels boven je hoofd, althans, dat lijkt zo. In de werkelijkheid is het een ronddraaiende mechaniek van honderden ronde balletjes. Zo ontstaan er zwermen, die boven je hoofd zoeven, van links naar rechts, terwijl de schijf waarop het werk te zien is ook beweegt. Fascinerend!

 

Is het een foto of schilderij?

Is het een foto of schilderij?

Stedelijk Museum Schiedam

Is het een foto ? Is het een schilderij? Dit schilderwerk van Jans Munskee is niet van een foto te onderscheiden, zo realistisch is het. Hij schilderde een gezin, dat echt bestaat, in de gang van hun woning. De man en vrouw uit het werk zijn zelfs een keer naar het museum gekomen om bezoekers te vragen: wat denk jij dat er gebeurt? Wij zouden het niet weten…

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door