fbpx
Online rondleiding door street art museum STRAAT

Een nieuw gezicht bij thuismuseum en my daily shot of culture, Bruno Prent! Hij neemt je vandaag mee naar STRAAT, hét museum voor graffiti en street art in Amsterdam-Noord. Nu heeft dit boefje zelf ook een verleden in de graffiti, de uitgelezen vlogger dus voor dit museum…

Wist je dat alle werken die hier hangen ook hier gemaakt zijn? Een atelier en expositieruimte in één! En niet klein ook, 8000 vierkante meter met meer dan 150 kunstwerken van internationale topartiesten. En het mooie is, dit museum geeft je de kans om de bijbehorende verhalen te horen die op straat een mysterie blijven..

Wil je deze prachtige plek bezoeken? Kan! Bekijk de website van STRAAT voor de actuele openingstijden.

Highlights uit de rondleiding:
Super Nurse

Super Nurse

STRAAT

Een krachtige eigenschap van street art is het feit dat de werken die op straat gemaakt worden communiceren met de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het werk ingaat op een actualiteit, welke dat hierboven is hoeven we je niet uit te leggen. Dit werk van de amsterdamse kunstenaar Fake is vorig jaar dan ook flink viral gegaan. Hij maakte dit werk voor het eerst op het NDSM-terrein als reactie op de wereldwijde pandemie en als uiting van respect naar de vele verpleegkundigen die zich hebben ingezet als superhelden.

 

Les Alpilles

Les Alpilles

STRAAT

Dit abstract ogende werk doet misschien ergens in je hoofd wel een belletje rinkelen? Het is namelijk een persoonlijke interpretatie van een Van Gogh-schilderij. Het toont een Europees landschap in gestileerde vormen en kleuren, gemaakt door kunstenaar Helen Proctor. Het werk is een mooi voorbeeld van hoe street art ook raakvlakken kan hebben met klassieke kunststijlen!

See yourself within all others

See yourself within all others

STRAAT

Als je goed kijkt met je ogen zal je zien dat je in dit werk ook met je neus even op de feiten wordt gedrukt. Het is gemaakt door de broers Icy & Sot, twee Iraniërs en politieke vluchtelingen. Het werk is een spiegelende uitsnede van drie rennende mensen. Esthetisch erg aantrekkelijk voor een mooie instagram post, maar tegelijkertijd zie je letterlijk jezelf terug in het kunstwerk. Hoeveel verschillen we als mensen nu echt? 

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door