fbpx
Online rondleiding door Van Gogh Village Nuenen

In Brabant kun je letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh treden.. Lieke doet dit dan ook en gaat zelfs in een schilderij van Van Gogh staan? Ja, krab maar even aan je hoofd! De wereldberoemde schilder heeft een groot deel van zijn leven in Nuenen gewoond. Zo is een kwart van zijn werken hier gemaakt. Als in een waar openluchtmuseum doet Lieke verschillende locaties aan waar Vincent heeft gewoond of gewerkt en eindigt in Vincentre: het museum dat je alles vertelt over het verloop (en de liefde) van zijn leven.

Yes! Het Vincentre is ook weer open! Vanuit Vincentre kun je ook Nuenen ontdekken! Vergeet niet vooraf je entreeticket te reserveren.

Belangrijke plekken voor Vincent:
Door de ogen van Vincent

Door de ogen van Vincent

Van Gogh Village Nuenen

Het lijkt wel een (zonnig) vakantiekiekje van Lieke in Frankrijk, maar niks is minder waar! Hoewel Vincent van Gogh wel in Frankrijk heeft geleefd, heeft hij ook een groot deel van zijn leven doorgebracht in het pitoreske Nuenen. Een kwart van zijn werken is daar gemaakt! Dit kerkje op de achtergrond (waar zijn vader dominee was) herken je misschien wel uit die werken. 

Hier sloeg de vonk over

Hier sloeg de vonk over

Van Gogh Village Nuenen

Hier zie ‘de pastorie’. Dit is het ouderlijk huis van Vincent en de buitenkant is nog steeds precies hetzelfde! Op z’n 30e kwam Vincent in Nuenen wonen en in die tijd brak zijn moeder haar dijbeen. De buurvrouw Margot Begemann (die 12 jaar ouder was dan Vincent) hielp mee in de zorg en daar sloeg de vonk over en deed Vincent zelfs een huwlijksaanzoek. Helaas was het geen liefdesverhaal met een happy ending.

Gestolen uit Singer Laren

Gestolen uit Singer Laren

Van Gogh Village Nuenen

Dit schilderij genaamd ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ dat is geschilderd door Vincent van Gogh is kort geleden gestolen uit Museum Singer Laren. Lieke staat in de tuin van het ouderlijk huis waar Vincent zijn atelier had én natuurlijk schilderde hij ook deze tuin. Nu zie je een stuk meer auto’s, toen was het uitzicht nog verder uitgestrekt.

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door