fbpx
Online rondleiding door het Zuiderzeemuseum

Een museumbezoek beginnen met een boottochtje, wie wil dat nou niet? Vanaf Enkhuizen pak je de boot naar het Zuiderzeemuseum waar je alleen al in het buitengedeelte 140 historische gebouwen mag bewonderen. 

Jip gaat op bezoek en doet dat buiten én binnen om de tentoonstelling Must See te zien. En ja, dat is een echte must see. In deze tentoonstelling zal je veel herkennen: molens, fietsen, tulpen, de visserij. Alles wat typerend is voor ons kikkerlandje en het Zuiderzeegebied zie je in Must See terug. Ben jij er klaar voor om Nederland een spiegel voor te houden?

Het Zuiderzeemuseum is momenteel niet bezoeken, maar zodra dat wel het geval is zeggen wij: ga erheen! Alleen de tocht naar het museum toe is prachtig, laat staan wat je op het terrein van het museum kan zien.

Highlights uit de rondleiding:
Jip omarmt het toerisme en dat staat haar best goed

Jip omarmt het toerisme en dat staat haar best goed

Zuiderzeemuseum

Jip een toerist? Vandaag even wel. In de installatie Holland in een dag van fotograaf Folkert Koelewijn en Teuntje Fleur kijk je als toerist naar andere toeristen. En dat is… tja… confronterend. De verwachtingen van toeristen kunnen een locatie namelijk behoorlijk beïnvloeden. Toeristische trekpleisters passen zich aan en voordat je het weet tonen ze vooral wat de mensen graag willen zien. Het wat doen toeristen het liefste? Juist ja, selfies maken.

Deze molen beweegt net iets anders dan de traditionele molen

Deze molen beweegt net iets anders dan de traditionele molen

Zuiderzeemuseum

Links een molen, rechts een molen. Je ziet het misschien niet direct maar het rechter Molenwerk van beeldend kunstenaar Leslie Nagel is gemaakt met het oer-Hollandse beeld van de molen in gedachten. Deze door wind aangedreven, kinetische installatie lijkt op de traditionele molen. Alleen, als je goed kijkt, zie je dat de deze molen niet wordt aangedreven door een horizontale as, maar door een verticale. Hoe bijzonder is dat?

Deze kaas is niet om op te vreten (maar wel leerzaam)

Deze kaas is niet om op te vreten (maar wel leerzaam)

Zuiderzeemuseum

Kaas, kaas en nog eens kaas. Jip krijgt er geen genoeg van. Ze is dan ook ontzettend blij wanneer ze dit mega blok kaas ziet staan. Helaas kan ze uit dit stuk kaas geen hap nemen, maar ze kan wel de blokken omdraaien en alles leren over de oorsprong van kaas. Ook leuk, toch? Dit allemaal dankzij Studio Kars+Boom. Bedankt!

Abonneer op ons YouTube kanaal!

Zo ben jij als allereerste vanaf je bank in een museum.

Volg ons Instagram!

Zo kan je opscheppen bij je vrienden met de kekste weetjes.

Mede mogelijk gemaakt door